اسمز معکوس در تصفیه آب چیست ؟

اسمز معکوس در تصفیه آب چیست ؟

اسمز معکوس (RO) یک روش تصفیه آب است که یون ها، مولکول ها و دیگر ذرات بزرگتر را از آب آشامیدنی با استفاده از غشای نیمه معلق حذف می کند. فرآیند حذف نمک از آب شهری یا نمک زدایی توسط اسمز معکوس انجام می شود.

اسمز معکوس چگونه کار می کند؟

اسمز معکوس، RO یک فرایند است .مواد جامد محلول و غیر آلی (مانند نمک) از درون یک محلول (مانند آب) حذف می شوند.  این امر با استفاده از تحت فشار قرار دادن آب مصرفی در منزل، و جاری کردن آن از میان یک غشای نیمه تراوا انجام می گردد.

عوامل موثر بر میزان عملکرد سیستم اسمز معکوس، عبارتند از:

1_ فشار آب ورودی

2_ درجه حرارت آب

3_ نوع و مقدار کل جامدات محلول (TDS) در آب لوله کشی

4_ کیفیت فیلترها و ممبرین های استفاده شده در سیستم RO

 

اسمز معکوس

نحوه کار روش اسمز معکوس

در اصل اسمز معکوس روشی برگرفته از مفهوم فشار اسمزی است. یعنی  با اعمال فشاری بیشتر از فشار اسمزی آب را از غشا ها عبور می دهند، آب خالص  از غشا عبور کرده و یون ها محلول در آب پشت غشا تجمع می یابند. به این ترتیب آب خام ورودی تصفیه شده و یون های خود را از دست می دهد و از سیستم اسمز معکوس خارج می شود. بخشی اندکی از آب که غلظت بالایی دارد تحت عنوان آب غلیظ شده از سوی دیگر سیستم اسمز معکوس خارج می شود.

کاربرد اسمزمعکوس یا RO، عبارتند از :

1_ نمک‌زدایی از آب دریا و آب لب‌شور برای تولید آب آشامیدنی. این کار در مناطق ساحلی و خاورمیانه که تهیه‌ی آب تازه مشکل می‌باشد، عمومیت زیادی دارد.
2_ تولید آب فوق‌خالص برای صنایع میکروالکترونیک.
3_ تولید آب با خلوص بالا جهت صنایع داروسازی.
4_ تولید آب فرآیندی برای صنایع نوشابه‌سازی و نوشیدنی ها.
5_ فرآیند محصولات لبنی.
6_ تغلیظ مواد شیرین‌کننده‌ی غلات
7_ تصفیه‌ی پساب برای بازیافت مواد مصرفی در فرآیند، مانند فلزات در صنایع فلزکاری و رنگ‌های استفاده شده در فرآیند پارچه‌بافی.
8_ بازیافت آب از فاضلاب شهری و صنعتی.

بستن جستجو

سبد خرید

برگشت به بالا